15 maart 2013

Voortgang De Oversteek in Nijmegen.

Nog ruim een maand en dan wordt de nieuwe stadsbrug van Nijmegen ingevaren. Dat zal gebeuren op zaterdag 20 april. Voor het publiek is er dan de mogelijkheid om in de belendende weilanden aan de Lentse kant het spektakel live te aanschouwen. Men kan hiervoor in de weilanden nabij de spoorbrug terecht. Daar komt ook een groot TV-scherm, terwijl de gemeente voor een tijdelijke horecavoorziening en toiletten zorgt. De gemeente gaat er van uit dat het zo’n 5000 mensen zullen zijn, maar dat kunnen er, bij gunstige weersomstandigheden, ook meer zijn. Nu is echter ook bekend gemaakt, dat het invaren niet helemaal zeker is op 20 april, omdat de ingenieurs te maken hebben met de onvoorspelbaarheid van de Waal.  De waterstand moet tussen de 6,6 en 8 meter zijn en het mag maximaal windkracht 5 zijn.  Ook het zicht moet goed zijn en de stroomsnelheid van de Waal mag maximaal 1 1/2 meter per seconde zijn. Als die omstandigheden niet goed zijn, dan wordt het zondag of maandag daaropvolgend. Onno Swart maakte in de periode 8 tm 12 maart weer een foto-impressie van de brug en haar omgeving. zie de foto’s.
O1__15_