20 januari 2013

Prins Friso bij de Deurzakkers in Ooij.

Tijdens een druk bezochte en prachtige pronkzitting van carnavalsvereniging De Deurzakkers in Ooij nam Prins Marc den Erste zaterdag afscheid als prins van de Deurzakkers. Na de vele bedankjes aan allen die hem tijdens het afgelopen carnavalsjaar hebben bijgestaan en een felicitatie aan zijn zoon Justin, die deze dag zijn 13e verjaardag vierde, werd hij opgenomen in de club van Ex-cellenties, de oud-prinsen van de Deurzakkers, die hem, in hun eigen stijl aankleedde. Dit gebeurde eerst met het gebruikelijke hoedje en strikje, maar toen hij van het podium afging, hadden ze hem de clubkleding van Vitesse aangetrokken en daar was Marc, als fanatiek NEC-fan, zichtbaar niet blij mee. Zijn opvolger werd Prins Friso van der Meulen, die dit komende carnavalsjaar zal doorgaan als prins Friso de Uitsmijter. Friso is 37 jaar oud, getrouwd met Debbie en ze hebben twee kinderen, een jongen en meisje, welke laatste deel uitmaakt van de dansgarde van de Deurzakkers. In het dagelijks leven is Friso rietdekker. De pages zijn ook dit jaar weer Merel en Daphne. De hele avond was doorlopend gevuld met artiesten van eigen bodem, zoals de showdans van de Little Dolls, een optreden van Farce Majeure en T-roel en Bart-ina. Maar ook de solodans van Britt oogstte weer veel bewondering. En vlak voor het afscheid van prins Marc bracht het Feestduo hun laatste hit ten gehore, om aan het einde van de avond nog eens de zaal op z’n kop te zetten, waarbij het hen gelukte om zelfs voor een stroomstoring te zorgen, maar waar ze zich weinig van aan trokken en door gingen met hun “feestje”. Na de opkomst van prins Friso was er weer de gebruikelijke Gardedans, dat deze keer wel heel groots en uitgebreid werd opgevoerd door alle meiden van de dansgarde. Intussen was ook CV de Krune Kroane uit Kranenburg gekomen en zij verrasten de nieuwe prins met een mooi optreden van zowel de prins als zijn dansgarde. Het gevolg was wel, dat de avond gigantisch uit liep, maar dat mocht de pret niet drukken. Driekus en Dokus deden weer samen hun buut, de “Vliegende Tenoren”deden hun zangkunstjes en voor de afsluiting van het Feestduo lieten de Blue Bells hun nieuwe showdans zien. Een geweldige avond.zie de foto’s

DSC_2187_Prins_Friso_met_pages

 

Voor meer foto’s zie: fotoalbum de Deurzakkers