24 november 2012

Sinterklaas arriveert in Leuth.

Zaterdagmiddag arriveerde Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten weer in Leuth. In tegenstelling tot voorgaande jaren kwam hij deze keer niet aan in de Bredestraat maar werd hij opgewacht in de Plezenburgsestraat, waar hij in een open auto aan kwam rijden. Daar werd hij opgehaald door de jeugd van Leuth, die samen met de muziek van DES al eerder was vertrokken van af de Vriendenkring. Omdat in Roermond (bij zijn landelijke aankomst) het geld van Sinterklaas was verdwenen, liepen er nu twee politiemensen mee, die de kist met geld van Sinterklaas moesten bewaken. Na de begroeting volgde nog een lange en soms moeilijke rondgang door Leuth, waarna het hele gezelschap naar de Vriendenkring ging. Onderweg waren er al een paar “Zwarte Pietenboeven” gesignaleerd, die ook deze keer uit waren op het geld van Sinterklaas. In de Vriendenkring lukte het hen ook eerst nog om het geld te stelen, maar later kwam toch nog alles goed. zie de foto’s

DSC_3320_Sint_Leuth