27 juli 2012

Bandritzer komt naar Bevrijdingsmuseum

Spectaculaire Bandritzer op 4 en 5 augustus bij Bevrijdingsmuseum

 

Is het een tank? Een graafwerktuig? Een achtergelaten militair project? Een tijdmachine? Dit geheimzinnige voertuig staat in Groesbeek op zaterdag 4 en zondag 5 augustus. Iedereen is welkom om de gratis tijdreis mee te komen maken en met korting het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te bezoeken.

Het wordt een beslist succesvol optreden van de Bandritzer 561. Deze bijzondere multimediaexperience zal spoedig te zien zijn in Groesbeek op het voorterrein van het Bevrijdingsmuseum. De Bandritzer 561 is een ’tijdmachine’. De bezoekers maken aan de hand van korte maar opmerkelijke filmscènes een tijdreis langs belangrijke episodes uit de Gelderse militaire geschiedenis. Spannend en leerzaam!

Bij het gratis bezoek aan de Bandritzer krijgt u een keycord met een dogtag cadeau. Hiermee kunt u met korting een bezoek brengen aan het Bevrijdingsmuseum. Deze korting bedraagt 30% op het normale toegangstarief.

De realisatie van de Bandritzer 561 is mogelijk gemaakt dankzij het Vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg. Het Vfonds wil de Bandritzer 561 in de toekomst gaan inzetten voor bijzondere activiteiten en voorlichtingsdoeleinden, vooral bij oorlogs- en verzetsmusea en bijvoorbeeld bij bevrijdingsfestivals.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Wylerbaan 4,  6561 KR Groesbeek

Tel. 024-3974404; www.bevrijdingsmuseum.nl

Open: ma-za: 10.00-17.00. Zo: 12.00-17.00.

Bezoek aan Bandritzer is gratis. Korting op entreeprijs museum 30%.