13 juli 2012

Kulturhus Kekerdom opgeleverd.

Het Kulturhus in Kekerdom is donderdagmorgen opgeleverd. Het is een stevige afvaar­diging van de gemeen­te Ubbergen die don­derdagmiddag door het hagelnieuwe Kekerdomse kultur­hus schuifelt. Burgemeester Wil­bers, beide wethouders en een handvol ambtenaren komen ogen tekort om bij de oplevering van het gebouw aan de Schoolstraat al­les te kunnen bekijken, zo meldde de Gelderlander. Andere bezigheden waren er de oorzaak van dat ik daarbij niet aanwezig was, maar vanmorgen werd er al weer volop gewerkt in het nieuwe Kulturhus. Het is een prachtig gebouw geworden met veel ramen en veel licht, waar tot de officiële opening op 5 oktober nog heel wat werk te verrichten is. Het gebouw is een ontwerp van de Molenhoekse archi­tect Mathieu Bulkens. Hij ontwierp eerder al scho­len in Ooij en Beek, maar ook verder in de regio zoals Malden en Overasselt.  In het gebouw komen o.a. een peuterspeelzaal, een Wmo-ruimte, een jongerensoos en een onderkomen voor de plaatselijke schutterij, compleet met schietbaan. zie de foto’s.

DSC_6854_Kekerdom