5 juli 2012

Verriet Dienstverlening in de hulpverlening in Ooij

De laatste tijd verpauperen de tuinen (en de woningen ) in Ooij steeds meer en menig inwoner van Ooij ergert zich aan zijn of haar omgeving, omdat, vaak nieuwkomers in hun dorp, die omgeving niet waardeert en van de tuin een puinhoop maakt. Maar niet altijd is dat opzet. Regelmatig komt het ook voor dat de bewoner of bewoonster het zelf niet Kan. Geert Verriet met zijn bedrijf Verriet Dienstverlening heeft al jarenlange ervaring met het opruimen van tuinen en woningen, maar meestal buiten Ooij.  Vandaag was dat echter anders. In de Wethouder Verrietstraat in Ooij lag de tuin van een woning er al geruime tijd verwaarloosd bij en ook de woning zelf moest opgeruimd worden. Het bleek dat de bewoner zelf daartoe niet in staat was. Buurtbewoners hadden al diverse keren aan de bel getrokken bij de eigenaar van de woning, Oosterpoortwooncombinatie en bij de gemeente, maar niets lukte. Eigenlijk waren ze ten einde raad. Ze maakten zich zorgen over de gezondheid van de  buurman en over de buurt. Ook Geert Verriet kreeg hier van te horen en met zijn ervaring belde hij met het “Meldpunt Bijzondere Zorg” van de GGD en van daaruit werd wel actie ondernomen. Maar de kosten waren een probleem. Er was geen geld. Daarom besloot geert Verriet om als sponsor op te treden en dit zelf te doen. Hij knapt de tuin op (de bewoner kan dit door zijn ziekte zelf niet) en gaat de woning zelf ook opruimen. Een andere buurtbewoner zal nu de tuin, als deze helemaal geruimd is, op vrijwillige basis gaan bijhouden. De bewoner zorgde voor de koffie en de medewerkster van het Meldpunt zorgde vandaag voor taart. Een dankbare klus met dank aan Verriet. En de container werd gesponsord door de fa. Dusseldorp. zie de foto’s.
DSC_4816_Verriet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.