13 mei 2012

Kunstwerk OPEN opnieuw doelwit vandaal

Het kunstwerk Open in het buurtschap De Thornse Molen te Leuth, op de grens met het Duitse Zyfflich is opnieuw het doelwit geworden van een vandaal, die er op gebrand is de omgeving zo ontsierend mogelijk te maken. Buiten het feit, dat het kunstwerk behoorlijk “verpauperd” door het opgroeiende onkruid en het slecht groeiende gras, heeft een onbekende weer vuil gestort in de berm rond het kunstwerk. Het lijkt er sterk op, dat dit weer met de bedoeling gebeurd is om de omgeving van het kunstwerk zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. In de berm ligt nu allemaal bouwafval/puin. Ook het kunstwerk zelf is voorzien van een tekst met het woord homo en de stenen van het kunstwerk zijn op veel plaatsen omgeven door cement of beton. Het is nauwelijks voor te stellen, dat dit door de kunstenaar zelf zo is gedaan. In ieder geval ligt het kunstwerk er nu zodanig bij, dat veel voorbijgangers (de Kaloramamars kwam er langs) zich afvroegen wat dit nu voorstelde. zie de foto’s.
DSC_9495_OPEN