18 april 2012

Poging tot plofkraak in Ooij

Onbekenden hebben vannacht geprobeerd om de geldautomaat van de Rabobank aan het Reiner van Ooiplein in Ooij te laten ploffen. Waarschijnlijk zijn ze gestoord, want ze zijn met achterlating van de gestolen Volkswagen Golf en de attributen, welke ze nodig hadden voor de plofkraak, zoals een gasfles, gevlucht. De brandweer is ter plaatse geweest voor het gas, maar er blijkt verder geen schade te zijn. Wel is er schade aan de geldsleuf van de automaat. Deze is voorlopig buiten bedrijf. De daders hebben via de sleuf gas naar binnen geblazen, maar dat heeft (gelukkig) niet tot het voor hen gewenste resultaat geleid. De fa. Brincks heeft de automaat leeg gemaakt. De politie stelt een onderzoek in. zie de foto’s.

DSC_5362_plofkraak

Inventarisatie van de geldautomaat leert, dat het hele digitale regelwerk binnen de automaat  vernield  is terwijl  een deel van de mechaniek beschadigd is. Herstel hiervan is complex en zal de nodige tijd in beslag nemen.