8 maart 2012

Toos Toonen neemt afscheid als vrijwilliger

Toos Toonen uit Ooij neemt na 23 jaar vrijwilligster te zijn geweest in verzorgingshuis ’t Höfke te Beek, afscheid. Dit deed ze vanmiddag tijdens een gezellig samenzijn in de recreatieruimte van ’t Höfke, waar ze enkele toespraken en geschenken in ontvangst mocht nemen.  Twee dochters en een achterkleindochter vergezelden haar daar bij.DSC_9649_Toos_Toonen

Afscheid Toos Toonen.

 

Op donderdag 8 maart 2012 hebben bewoners en vrijwilligers afscheid genomen van Toos Toonen. Toos begon haar vrijwilligers werk 23 jaar geleden bij de toenmalige  directrice ,Mevr. v. Engelen.

Nadat Toos was thuisgekomen als bejaardenhulp, wat zij dertien jaar heeft gedaan, sloeg bij haar de verveling toe. Toos moest wat om handen hebben en stapte naar ’t Höfke in Beek en vond in Annie Hubbers een geweldige collega. Z gebeurde het, dat ze alles samen gingen doen. Ze was van maandag tot zondag in ’t Höfke te vinden en alles werd aangepakt. Er werd wel eens gezegd: ” we zetten bed in de kelder of fietsenstalling, dan hoef je niet meer naar huis”. Het plichtsgevoel was heel erg in die tijd en het kon wel eens gebeuren dat ze iemand vergat tijdens de koffieronde, Toos ging dan terug om alsnog de koffie uit te serveren. De leukste momenten had Toos toch wel bij de uitstapjes overal naar toe met de met “één op één

bezetting”. Toos was ook jarenlang postbode voor “De Kijk Vooruit”. Menig blaadje heeft ze in Ooij weggebracht en ze vond het erg jammer dat het blaadje niet meer bezorgd werd. We waren donderdag 8 maart  samen in ’t Höfke om afscheid te nemen van iemand die heel veel heeft betekend voor de bewoners en het zorgcentrum. Zoals Toos veel mensen heeft zien komen en gaan,  zo is er voor Toos nu ook de tijd gekomen om met weemoed afscheid te nemen. Tijdens het afscheid op deze donderdagse dansmiddag kreeg Toos namens de A.B. (Activiteiten Begeleiding) een bloemetje aangeboden door Patricia Gerrits en ontving zij uit handen van Cily Remy , hoofd Vrijwilligers coördinator een passend cadeau. Henk Burgers liet de revue van afgelopen jaren nog even passerenen zo kwam er na 23 jaar vrijwilligster te zijn, een eind aan een gezellig samenzijn.

Namens iedereen willen we je bedanken voor de vele gezellige uurtjes die we samen met je mochten beleven.

Het ga je goed, en hopelijk zien we je nog vaak in ons zorgcentrum.

 

Vrijwilliger Henk Burgers.