23 februari 2012

Snelle raadsvergadering Ubbergen over fusie

De extra raadsvergadering van de gemeente Ubbergen in zaal de Vink te Ooij duurde nog geen 10 minuten. Toen sloot burgemeester Paul Wilbers de vergadering al weer. In deze vergadering werd besloten, dat de voltallige raad van de gemeente Ubbergen achter het plan staat om te onderzoeken of er aan de oostflank van Nijmegen een grote plattelandsgemeente kan worden gevormd met de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen, Groesbeek, Heumen en het Limburgse Mook, welke, aldus burgemeester Paul Wilbers, bestuurbaar moet zijn. Vrijdag zullen naar die andere gemeenten brieven worden gestuurd om te informeren of ook zij dit willen en uit te nodigen voor een gesprek. Overigens had de Raad zelf, voorafgaand aan deze officiële raadsvergadering, zelf al een paar uur met B & W vergaderd . Daarmee sluit Ubbergen zich nog niet aan bij de snelle gemeentelijke herindeling per 1 januari 2014 waar Millingen en Groesbeek  mee bezig zijn.  zie de foto’s

DSC_6393_raadsvergadering

zie ook de Gelderlander

Zie deel 2 van de Gelderlander