7 februari 2012

Realiseringsovereenkomst Hubertushof getekend.

Vandaag is in het Ubbergse gemeentehuis in Beek de realiseringsovereenkomst getekend voor het nieuwe appartementencomplex “Hubertushof” dat, als ook de politiek het goed gaat keuren en de bezwarenproceduretijd voorbij is, gerealiseerd gaat worden op het terrein van de oude school (Jong Nederland)  aan de Kerkdijk in Ooij. Met de Hubertushof wil de Ooijse aannemer Wim Vermeulen, in samenwerking met de Gemeente Ubbergen iets speciaals doen voor het dorp Ooij. Het pand wordt geheel gebouwd in de stijl van de oude school, de  Sint Hubertusschool, welke daar tot 1964 gestaan heeft.  In het appartementencomplex moet het fijn zijn om oud te worden, aldus Wim Vermeulen. Vol enthousiasme vertelt Wim Vermeulen zijn verhaal. Aan de Kerkdijk in Ooij komt een  nieuw, beeldbepalend gebouw. Voor oudere inwoners van het polderdorp zal het herinneringen oproepen aan de oude Sint Hubertusschool die op dezelfde plek stond.  En dat is precies de bedoeling van  Wim Vermeulen, projectontwikkelaar en inwwoner van Ooij, die daar zelf op school gezeten heeft. zie de foto’s.

DSC_9171Hubertushof_copy11075-VK-04-1201206

 

 

„Het gebouw is in 1964 leeg komen te staan”, vertelt Vermeulen. „In De Gelderlander heeft in die tijd een foto gestaan van jongens die de ramen van de school mochten ingooien. Het gebouw zou toch gesloopt worden, omdat er plannen voor woningbouw waren. Nou, één van die jongens was ik”, zegt hij lachend. „Ik was één van de laatste lichtingen. Ik ben er in 1963 afgekomen.” Woningbouw kwam er vooralsnog niet. Er bleef een kleuterschool gehuisvest, het Gilde Jong Nederland had daar haar thuisbasis en schutterij Eendracht had het terrein in gebruik als schietterrein.

 

DSC_9196_Wim_Vermeulen

Ook rond het gebouw moet het anders worden dan anders. Vermeulen heeft een stukje grond gekocht van de parochie om een parktuin achter het complex te kunnen aanleggen. „In die gezamenlijke tuin wil ik graag een theebar hebben. Ik zelf heb aansluitend nog een flinke strook privé-grond, die ik beschikbaar wil stellen als wandelgebied. Ik heb een beplantingsplan laten maken. Er moeten veel bomen en hagen op het terrein komen en een vijverpartij. Het moet zodanig ingericht worden, dat vogels en andere dieren er zich ook thuisvoelen. Dit wordt echt heel bijzonder!” Het project wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Verco vastgoed beheer bv en Aannemingsbedrijf Vermeulen bv.