11 januari 2012

Brandweeroefening MUG in Erlecom

In de voormalige boerderij van de gebroeders Jan en Gert van der Kerkhof aan de Erlecomsedam in Erlecom vond dinsdagavond een brandweeroefening van de gezamenlijke MUG korpsen plaats. Door de brandweermensen van Ubbergen was daar een oefening uitgezet, welke door hun collega’s van Millingen en Groesbeek moest worden uitgevoerd. In de boerderij was een feestje geweest en daarna was er brand uitgebroken, waarbij nog een aantal personen in het pand, op twee etages, waren achtergebleven. Deze slachtoffers moesten uit het door rook normaal ondoordringbare pand gered worden. Tijdens deze realistische oefening werden de vier slachtoffers door de brandweermensen, met zuurstofmaskers op, gevonden, gered en naar buiten gebracht. De gezamenlijke brandweerkorpsen kunnen weer terug kijken op een geslaagde oefening. Overigens zoeken de drie korpsen nog steeds nieuwe brandweervrijwilligers. zie de foto’s.
DSC_9769_brandweeroefening_MUG