23 november 2011

Aanvaring op de Waal

Bij een aanvaring in dichte mist op de Waal bij het Gelderse Doornenburg, t.o Millingen aan deRijn is woensdagmiddag een kolenschip ernstig beschadigd geraakt. Het binnenvaartschip maakt water en is aan het zinken, zegt een woordvoerder van de waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten. Het scheepvaartverkeer op de Waal is gestremd. Het met kolen geladen schip botste aan het einde van de middag op een schip dat een aantal lege bakken voortduwde. De opvarenden van beide schepen zijn in veiligheid gebracht. Brandweer Lingewaal met materiaal en brandweerduikers uit Arnhem zijn ter plaatse  De brandweer van Millingen werd ook gewaarschuwd, maar zij zijn onverrichterzaker teruggekeerd. De blusboot uit Tiel moest ter plaatse komen, omdat de blusboot uit Nijmegen niet uit kon varen als gevolg van het lage water in de Waal. De afstand van Tiel naar de aanvaring is 45 km en de blusboot kwam met een  gemiddelde  snelheid van 20 km per uur, zodat het enige tijd duurde voordat deze ter plaatse was. zie de Gelderlander

aismillingen1x