22 november 2011

Nieuw beeld voor de Rabobank in Beek

Vanmiddag is door burgemeester Paul Wilbers en Annemarie Scholtis, de voorzitter van de directie van de Rabobank Rijk van Nijmegen, het nieuwe beeld bij de Rabobank aan de Rijksstraatweg in Beek onthuld. Het bronzen beeld wat er stond, genaamd “Samen Sterk”  van Marian Leijtens, werd in de nacht van 10 november 2010 gestolen. Dit beeld was  geplaatst op 26 oktober 2001 ter herinnering aan de heropening van het kantoor in dat jaar. Het nieuwe beeld is gemaakt van een harde natuursteen uit Zimbabwe en is zeer gelaagd opgebouwd. De kunstenares Ine de Cock uit Nijmegen, heeft deze lagen zoveel mogelijk in de figuren laten terugkomen. Het beeld, eigenlijk een beeldengroep, geeft op een mooie manier de betrokkenheid weer van de bank in het werkgebied. Een beeld houdt een gestileerde schop vast, wat terug te voeren is naar de agrarische oorsprong van de bank, maar herinnert ook aan de kleiwinning in de Ooijpolder. Het andere beeld symboliseert de burger in het werkgebied. In het midden een figuur die naar de anderen luistert. Bij het plaatsen van het beeld was er nog geen naam. De genodigden werden verzocht uit  een drietal suggesties een naam te kiezen. Bij grote meerderheid werd gekozen voor de naam “Betrokken”.  Dit zal binnenkort op de sokkel worden vermeld. Jos Verstegen, bood als vertegenwoordiger van het vroegere Bestuur en Raad van Toezicht van de Rabobank Ubbergen, de directie van de bank na afloop een klein beeldje aan genaamd “Dichtbij”. Dit om hun betrokkenheid bij de bank te laten zien en dat de vestiging Beek nog steeds meetelt. zie de foto’s.

DSC_6809_Wim_Warmerdam