17 november 2011

Weer laag water in de Waal

Opnieuw zakt het water in de Rijn en Waal weer naar een record laagte. De Gelderlander meldde dat de vrachtschepen op Rijn en Waal  momenteel nog maar de helft van hun lading kunnen vervoeren vanwege de aanhoudend lage waterstand van beide rivieren. De vaardiepte in de Rijn bij Emmerik ligt momenteel op 55 centimeter. De verwachting is dat de waterstand bij Emmerik en Lobith de komende dagen verder daalt tot 40 centimeter. De laatste waterstand van de Rijn ooit werd bereikt in 2003 toen in Emmerik slechts 28 centimeter werd gemeten. Transportbedrijven zien zich genoodzaakt om lading die normaliter gemakkelijk in een schip past, te verdelen over meerdere vaartuigen. zie de foto’s van de Waal bij Erlecom

DSCF4024_waal

zie artikel in de Gelderlander