11 november 2011

Poort Kalorama weer terug.

Een tot nu toe onbekende automobilist heeft in de maand augustus de poort  van Kalorama aan de Oude Holleweg in Beek er uitgereden. De poort was dusdanig beschadigd,dat deze gedemonteerd moest worden. Aangezien dit een monumentale poort betreft, moest deze onder toeziend oog van de monumentenwacht worden hersteld. De herstelwerkzaamheden zijn uitbesteed aan ambachtelijke smederij Kerkhoff te Groesbeek, die na twee maanden lassen, buigen en slijpen de poort gereed heeft gemaakt om vervolgens opnieuw te laten spuiten in een epoxy verflaag. Vrijdagmorgen werd de poort terug gehangen met behulp van een kleine graafmachine en daarna vond, op deze toepasselijke datum, de 11e van de 11e van de 11e de “sleuteloverdracht” plaats. zie de foto’s

DSCF1401_Kalorama