1 november 2011

Uitkijktoren de Sterrenberg moet ergens anders komen.

De uitkijktoren van de Sterrenberg in Beek moet niet op zijn oude plaats worden herbouwd. Een veel betere plek is het uitkijkpunt op de Duivelsberg. Dat is wat Bekenees Gé Calis heeft voorgesteld aan de gemeente Ubbergen. En en passant heeft hij ook de stichting Monument en Landschap in de gemeente Ubbergen benaderd. Die laatste zou wat hem betreft het voortouw moeten nemen om de toren elders te herbouwen. Ooit had de nieuwe eigenaar van het terrein op de Sterrenberg waar de oude uitkijktoren stond, van de gemeente Ubbergen de opdracht gekregen om de uitkijktoren weer op zijn terrein te herbouwen. Dat laat echter nog steeds op zich wachten. zie artikel in de Gelderlander. De foto’s tonen de oude situatie, zoals het was voordat het restaurant en de toren werden afgebroken.

DSCF3924_Sterrenberg

DSCF3925