11 oktober 2011

Voorstelling Mowgli bij basisschool Opweg in Ooij

De leerlingen van basisschool OPWEG in Ooij hebben dinsdagmiddag een voorstelling gegeven van het theaterstuk Mowgli in de sportzaal van sportcenter Morgen-Fit in Ooij. Deze voorstelling hadden ze,  in samenwerking met  theaterbureau Spring, in één dag in elkaar gezet. Dit gebeurde in het kader van de Samen OPWEGdag, welke één keer per jaar door de school wordt georganiseerd. Alle leerlingen van de school deden mee en ze speelden het stuk voor ouders en grootouders. zie de foto’s
DSCF5182_Opweg

Het klassieke verhaal van Mowgli Shere Khan de tijger, de menseneter is terug! Mowgli, die als baby door de wolven uit de jungle is opgevoed, loopt gevaar. Omdat ze hem niet tegen Shere Khan kunnen beschermen, besluiten de wolven dat Mowgli naar de mensen terugmoet. Mensen! Mowgli vindt het maar niks. Zeer tegen zijn zin gaat hij, begeleid door Baloe de beer en Bagheera de zwarte panter, op weg. Onderweg ontmoet hij de olifantenbrigade van kolonel Hatsjie. Mowgli wil graag met ze mee, maar Hatsjie weigert; wat is een rekruut zonder slurf? Hierna wordt Mowgli door apen ontvoerd en naar hun koning Loewie meegenomen. Bagheera en Baloe vertellen aan Kaa, de reuzenpython, dat de apen hem bespotten. Kaa zou een buitenmaat handtasje zijn! Woedend valt Kaa de swingende apenkolonie aan. Mowgli ontsnapt niet alleen aan de wurgende greep van
Kaa, maar ook aan de klauwen van Shere Khan. Die kan hem – door de stank van de apen – nét niet met zijn neus vinden. Nauwelijks bekomen van de schrik ontmoet Mowgli een stel gieren, die hem graag in hun club willen opnemen. Ze laten hun erelid echter vallen, zodra Shere Khan verschijnt. Er volgt een strijd, die Mowgli, door een brandende tak aan de tijger te binden, wint. Nu kan hij in de jungle blijven! Hoewel, een passerend dorpsmeisje doet Mowgli de relativiteit van het jungleleven inzien.