5 oktober 2011

Reconstructie wegen in Leuth en Openbaar vervoer

Maandag 10 oktober begint de Provincie met de reconstructie van de splitsing Duffeltdijk/Kapitteldijk/Steenheuvelsestraat. Het openbaar vervoer kan dan niet richting Erlecom en Ooij rijden. Gekeken zou worden naar een alternatieve route of pendelbusjes. Er was de nodige correspondentie tussen de Stadsregio Arnhem/Nijmegen, de Provincie Gelderland en het vervoersbedrijf over wie dan de extra kosten zou betalen. Deze week werd duidelijk dat er helemaal geen bus zou komen in Erlecom en Ooij omdat de Provincie dit soort kosten nooit betaalt, de Stadsregio het niet in hun afspraken (concessie) heeft geregeld en de vervoersmaatschappij niet rijdt zonder een regeling voor de vergoeding van extra kosten. Inmiddels is bij de diverse bushaltes ook al aangegeven dat er vanaf maandag geen bussen rijden en dat de vervangende tijdelijke halte bij de rotonde aan de St.Hubertusweg is. Een onacceptabele situatie. Bij dit gesteggel over geld worden de passagiers, waar het toch om zou moeten gaan, gewoon vergeten. Het gemeentebestuur van Ubbergen denkt dat er wel alternatieven te vinden zijn en na overleg is aan wethouder Ria Barber toegezegd dat donderdag een testrit gemaakt zal worden via de Bredestraat in Leuth om te kijken of dit een oplossing kan bieden. Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren dan zal verder overlegd worden over andere alternatieven zoals bijvoorbeeld een aangepaste dienstregeling. zie de Gelderlander 06 oktober.  Intussen is gebleken dat de grote bus niet door de Bredestraat kan rijden. de rit is vandaag dan ook niet doorgegaan. Er wordt nu nog bekeken of er kleinere busjes kunnen worden ingezet, aldus wethouder Ria Barber. Bij de bushalte in Ooij, waar al vermeld staat dat de bus daar 3 weken niet komt, meldden zich al diverse boze passagiers.

DSCF1492