18 september 2011

Marian Jansen nieuwe koningin van de Vriendenkring.

Het koningsschieten in Leuth heeft deze keer een nieuwe koningin opgeleverd. Marian Jansen schoot, als enige kandidaat bij het 138e schot de vogel naar beneden, waardoor zij zich tijdens de Leuthse kermis in het eerste weekend van oktober tot koningin van schutterij de Vriendenkring mag laten kronen. Samen met haar partner Jack Hermsen, zullen zij dan het koningspaar van schutterij De Vriendenkring zijn voor het komende seizoen. Voorafgaand aan het koningsschieten werd door de schutterij, onder muzikale begeliding van DES, een rondgang door het dorp gemaakt, waarbij eerst de huidige koning Paul Jans van huis werd gehaald. Vervolgens liep het hele gezelschap langs de woning van de zieke keizer Peter Menting. Ook jeugdkoning Milo Hubbers werd thuis opgehaald, waarna het koningsschieten kon beginnen. Bij de jeugd schoot Tim Feijen de vogel naar beneden en hij zal vanaf de komende kermis de jeugdkoning van Leuth zijn. Marian Jansen zal de tweede koningin in de geschiedenis van de Vriendenkring worden. Voor haar was Ria Booltink al een keer koningin en keizerin. Tijdens dit Koningsschieten werden ook de nieuwe marketentsters van de schutterij voorgesteld. zie de foto’s.
DSC_4986_koningin_Marian

Uitslagen jeugd: Kop: Jelle Seegers; rechter vleugel: jelle Seegers; linker vleugel: Milo Hubbers; Jeugdkoning bij 200e schot: Tim Feyen.
Uitslagen koningsschieten: kop: W. Jansen; rechter vleugel Petra Hubbers; linker vleugel: Fabian Rutjes; Koningin bij het 1`38e schot: Marian Jansen.