12 september 2011

25e Open Monumentendag in Ooij

De Open Monumentendag in de gemeente Ubbergen, die dit jaar voor de 25e maal gehouden werd en  waarvan een deel zich afspeelde rond het voormalige N.H. kerkje en de Kasteelschehof, in Ooij en dat in het teken stond van “Nieuw gebruik-Oud gebouw” trok zondag behoorlijk wat bezoekers. In de tuin van deze v.m N.H. kerk konden de bezoekers alle informatie krijgen over de geschiedenis van de kerk en de verandering van kerk- naar woonbestemming. helaas mocht men de binnenzijde niet bezichtigen, waar zich o.a een prachtige secco bevind, welke nog niet zo lang geleden werd ontdekt. Bij de Kasteelschehof werden in de schuur van de oude boerderij beelden vertoond van Oud-Ooij en andere panden uit de gemeente, die een herbestemming hebben gekregen. Tevens werden er rondleidingen gehouden rond de Kasteelschehof. zie de foto’s.

DSC_1111_Monumentendag