9 september 2011

Wandelen over boerenland.

Wandelen over boerenland, een unieke ervaring
Op zondag 11 september 2011 vindt in de Ooijpolder bij Nijmegen het wandelfestijn over boerenland plaats. De routes lopen grotendeels over boerenland. Bent u niet bang voor nieuwsgierige koeien en lenig genoeg om over afrasteringen te klimmen? Houdt u van de geur van pas gemaaid gras en loopt u graag langs boomgaarden en akkers? Dan mag u dit wandelfestijn over boerenland niet missen! Genieten van Oregional producten Onderweg krijgt u heerlijke producten uit de regio aangeboden, zoals vers geplukt fruit en vruchtensap. Bij de start, pauzes en finish op boerenbedrijven zijn versnaperingen te verkrijgen, zoals koffie, thee, sap, appeltaartjes en boerenyoghurt. Deze producten zijn afkomstig van boeren uit de regio, die bij de gebiedscoöperatie Oregional zijn aangesloten. Verse, smaakvolle producten die rechtstreeks van het land komen en waarbij kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Voor meer informatie zie www.oregional.nl.

Wandelfestijn1_copy

 

 

Wandelroutes

Kalfjesroute – 5 km
De start is op boerderij Buitengast, waar de koeien en kalfjes zich graag laten knuffelen. Deze prachtige route loopt dwars door de wei waar koeien lopen en langs akkers die met bruggetjes en overstapjes verbonden zijn. Halverwege kunt u op adem komen bij de paarden op de Kasteelsche Hof. Deze stalhouderij is gevestigd in de bijgebouwen van het Middeleeuwse kasteel van de Heren van Ooij.

Wildernisroute –10 km
Via de kalfjesroute loopt u de wildernisroute in. De kans is groot dat u grazende Koninkspaarden en Galloway-runderen tegen het lijf loopt.  Op de uitzichttoren kunt u genieten van het unieke natuurgebied, waar u aan de noordkant uitkijkt over voormalig steenfabriekterrein de Groenlanden met prachtig struweel en broedende ooievaars. Aan de zuidzijde kijkt u uit over het natte deel van de Groenlanden.
Oude Waalroute – 15 km
Nadat u de kalfjes- en wildernisroute heeft gewandeld, komt u via een oude steenfabriek in de uiterwaarden op de waalstrandjes terecht. Hier beleeft u de dynamiek van de Oude Waal. Via de dijk loopt u de polder weer in waar u een geweldig uitzicht heeft op de stuwwal, gevormd vanuit de ijstijd.

 

Start/eindpunt
Boerderij Buitengast, Persingensestraat 13, 6575 JA Persingen (start tussen 8:30-14:00 uur)