28 augustus 2011

Toon Thomassen nieuwe koning schutterij Eendracht Ooij

Tijdens het zondagmiddag gehouden Koningsschieten van schutterij Eendracht in Ooij heeft Toon Thomassen de koningstitel veroverd. Hij was de enige kandidaat. Tijdens de komende kermis en schuttersfeesten in Ooij, in het weekend van  10 en 11 september, zal hij samen met zijn vrouw Marian, tot koningspaar worden gekroond. Zij volgen dan het koningspaar Han en Margaret Reijnen op, die het afgelopen seizoen de schutterij vertegenwoordigden.  Ook in 2006-2007 waren Toon en Marian al het koningspaar van Ooij, maar toen had Marian de vogel naar beneden geschoten. Jeugdkoning werd Justin van den Brink. Deze volgt dan jeugdkoning Tim van der Griend op. I.v.m. het slechte weer kon na afloop van het koningsschieten geen rondgang meer door het dorp gemaakt worden en werd de vendelhulde in het dorpshuis De Sprong gebracht. zie de foto’s.

DSCF8619_Toon_Thomassen

Koningsschieten Schutterij Eendracht Ooij

 

Op zondag 28 augustus 2011 is het traditionele Koningsschieten geweest. Dit werd georganiseerd door de Herenschietgroep onder leiding van Wim Brugman.

De middag begon met mooi weer en de opkomst was goed te noemen. Ook de muziek van de Ooijse Toekomst en onze Drumfanfare waren een fijne toevoeging aan dit festijn.

 

Na de rondgang door het dorp kon om ongeveer om 15.45 uur het Koningsschieten plaatsvinden. De Burgemeester deed het openingsschot.

 

Hier volgen de uitslagen van de wedstrijden:

 

Senioren schieten:

1e prijs Kop van de vogel Ivo Hendriks

2e prijs linker vleugel Pieter Corte

3e prijs rechtervleugel Vincent Leenders

4e prijs staart Dave Reijnen.

 

Jeugdschieten:

1e prijs Kop Tim van de Griend

2e prijs linkervleugel Calle Beusch

3e prijs rechtervleugel (na loting) Tim van de Griend

4e prijs staart (na loting) Dion van de Griend.

 

Wipschieten:

1e prijs Joep Arnts

2e prijs Jean Paul Arnts

3e prijs Robbert Schel.

 

Koning 2011-2012 Toon Thomassen.

Jeugdkoning Justin van den Brink.

 

Hierna brak er een hoosbui los en hebben we besloten om de vendelhulde voor beide koningen plaats te laten vinden in de zaal van dorpshuis de Sprong. De Jeugdvendeliers waren aangewezen om de vendelhulde te brengen onder de muzikale klanken van de genoemde muziekverenigingen. Het ging voortreffelijk. Na nog enkele uurtjes gezellig samen geweest te zijn onder het genot van een hapje en een drankje ging een ieder tevreden naar huis.

 

Wim Heinen schutterij Eendracht.