12 augustus 2011

Werkstraf na ongeval in Ooij

De rechtbank heeft een 71-jarige inwoner van Beek veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval met ernstig letsel als gevolg, op 8 mei 2010 in Ooij.

De rechtbank is van oordeel dat het ongeval aan grove schuld van de man is te wijten. De man naderde die zaterdagmiddag vanaf de Prins Bernhardstraat in Ooij de T-splitsing met de Kerkdijk en verleende geen voorrang aan een auto. Hij gaf extra gas en maakte een ruime bocht om de andere auto heen. Hij vloog daardoor uit de bocht en reed met hoge snelheid de stoep op. Hij ramde een verkeersbord en schepte twee zussen die daar liepen. Een van de zussen, de jongste uit Ooij, moest met onder meer een gebroken pols en kaak en gebroken ribben naar het ziekenhuis. Zij zat twee maanden in het gips. De andere zus had ook letsel, maar minder zwaar. De rechtbank heeft de man veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een onvoorwaardelijke rijontzegging van 12 maanden. Deze straf is hoger dan door de officier van justitie geëist, omdat de rechtbank de leeftijd van de man onvoldoende reden vindt om een lagere straf dan gebruikelijk op te leggen. De man had 43 jaar z’n rijbewijs, aldus de Gelderlander. zie de foto’s van het ongeval op 8 mei.
DSCF4722ongeval Ooij