6 augustus 2011

Basisschool ’t Bijenveld bouwt nieuw op huidige lokatie


Dagblad de Gelderlander kwam vandaag met het volgende bericht.
LEUTH –
De Leuthse basisschool ’t Bijenveld gaat definitief niet de sprong over de Steenheuvelse­straat wagen, maar gaat nieuw bou­wen op de huidige locatie. Dat be­tekent dat de Leuthse jeugd over een paar weken hun laatste school­jaar beginnen in het oude gebouw. Nieuwbouw moet namelijk in 2012 gerealiseerd zijn. De nieuwbouw van ’ t Bijenveld was onderdeel van de grote bouw­plannen in Leuth, waartoe ook de verhuizing van VVLK naar de Ple­zenburgsestraat behoorde, net als de metamorfose van het Morgen­bad tot welnesscentrum en de bouw van bijna tweehonderd nieu­we huizen. Vanwege de economi­sche crisis en de onverkoopbaar­heid van huizen in Nederland maar zeker in de polder, zijn die plannen steeds verder ingekrom­pen. Inmiddels is er vrijwel niets van over. Uit het haalbaarheidsonderzoek dat de gemeente Ubbergen heeft gehouden, blijkt dat de school nooit klaar kan zijn in 2012 als on­derdeel van die grootschalige bouwplannen. Daarom is besloten voor bouw aan de Reusensestraat. Zie oude foto’s uit het archief van Wim Megens.

school2011_001