29 juli 2011

Politiemensen vrijuit na schietpartij in augustus 2010

De beide politiemensen van het Regiokorps gelderland-Zuid hebben na bijna een jaar van zorg, verdriet en onzekerheid eindelijk uitsluitsel gekregen over de dodelijke schietpartij (zie eerder artikel op deze website), op de Neerbosscheweg in Nijmegen op 20 augustus 2010. daarbij kwam de Nijmegenaar Jerry Landveld om het leven. Hij had zich daarvoor erg agressief gedragen en het Openbaar Ministerie in Utrecht (zij behandelde deze zaak) is nu tot het oordeel gekomen, dat de agenten uit noodweer handelden. Buiten het leed voor de familie van de omgekomen Jerry was dit voor de betrokken politiemensen ook verschrikkelijk, want ook zij zijn mensen, die hun werk doen en er zeker niet op uit zijn om andere personen leed aan te doen. De betrokken politiemensen hebben, wat dat betreft, een slecht jaar achter de rug. Dat neemt niet weg, dat veel personen op de website van de Gelderlander de politiemensen willen “zien hangen”. Maar gelukkig waren er ook andere, meer onderbouwde, positieve reacties. zie de foto’s van 20 augustus 2010.

DSCF1120_Schietincident

 

Zie artikel in de Gelderlander.