5 juni 2011

Help for Heroes doet Bevrijdingsmuseum aan.

Een colonne van Help for Heroes, The Great Escape, onder begeleiding van W0-2 voertuigen van de organisatie Wheels en motorrijders van de Luchtmobiele Brigade, deed zondagmiddag het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek aan. Zij reden de “Hells Highway, de route die de Britten in WWII reden ter ondersteuning van Operatie Market Garden. De colonne was zondagmorgen door een aantal motorrijders van de Koninklijke Marechaussee opgehaald bij de Vliegbasis Eindhoven, waar ze omstreeks 14.30 uur arriveerden. Na afloop vertrok het hele gezelschap weer verder richting Schaarsbergen, Maandag vertrekt de colonne naar Duitsland, om uiteindelijk uit te komen bij Stalag Luft III, waar The Great Escape in de jaren ’40 heeft plaats gevonden. Hier zal ook een motor met het kenteken POW II worden geveild. zie de foto’s.

DSC_0832

‘Help for Heroes‘ The Great Escape II

 

Op zondag 5 Juni a.s. rijdt The Great Escape II door Nederland. De inmiddels fameuze groep van vele motoren en voertuigen vertrekt die dag om 09.00 uit Valkenswaard en neemt via de Hells Highway de route die de Britten reden ter ondersteuning van Operatie Market Garden.

 

‘Help for Heroes’ is een organisatie die Britse militairen ondersteunt die gewond zijn geraakt in Irak en Afghanistan. Met deze tour The GreatEscape II, wordt geld ingezameld voor dit projekt.

Op 5 juni wordt de colonne bij vliegbasis Eindhoven opgehaald door de Koninklijke Marechaussee. Onder begeleiding van WO-2 voertuigen van o.a. de organisatie Wheels en motorrijders van de Luchtmobiele Brigade gaat de groep naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek, waar zij gastvrij onthaald worden door directeur Wiel Lenders. Tijdstip van aankomst in Groesbeek: tussen 12.00 en 14.00 uur.

Na dit bezoek gaat de colonne verder richting Schaarsbergen over de Waalbrug in Nijmegen en de John Frostbrug in Arnhem. Maandag 6 juni vertrekt de colonne naar Duitsland om uiteindelijk uit te komen bij Stalag Luft III, waar The Great Escape in de jaren ’40 heeft plaatsgevonden. Hier zal ook een motor worden geveild met het kenteken POW II.

 

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en het Ministerie van Defensie stellen zich op als gastheer voor de deelnemers voor  ‘Help for Heroes’.

De catering onderweg is in handen van De Werkmeester en wordt ook volledig gesponsord door dit bedrijf.

 

Voor informatie of sponsoring kunt u contakt opnemen met :

Jaap Vermeer : beervanvermeer@kpnmail.nl

Roel Knoop : roelknoop@chello.nl

 

www.helpforheroes.org.uk

www.defensie.nl

www.bevrijdingsmuseum.nl

www.dewerkmeester.nl

www.clubwheels.nl

www.ktr.nl