15 mei 2011

2e Dag Kaloramamars 2011

Zondag was de 2e dag van de Kaloramamars in Beek en omgeving. Ook deze dag leidde weer door de Ooijpolder en het naburige Duitse gebied. Deze keer was het weer niet zo mooi als de dag daarvoor en waarschijnlijk hebben een aantal lopers zich ’s morgens vroeg al laten afschrikken door de regen, welke vroeg in de morgen viel. Maar toch liepen er deze dag 1459 lopers mee. Dit jaar vierde de Stichting Kalorama wandeltocht haar 75e verjaardag. zie de foto’s
DSC_3619_Kaloramamars

Jubilerende Kalorama wandeltocht

 

In totaal hebben ruim 2.400 wandelaars deelgenomen aan de 73e Kalorama wandeltocht die gehouden werd op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Ondanks de regen op de zondagochtend, waardoor zich minder deelnemers lieten inschrijven, was het een uitstekende wandelweekend met veel deelnemers. De tocht voerde de lopers door het prachtige landschap van de vlakke Ooijpolder, de Duffelt en de Beekse heuvelrug. En afhankelijk van de afstand ook over Duits grondgebied.  De tocht was een groot succes, zo blijkt uit de vele complimenten, die de marsleiding mocht ontvangen van de deelnemers.

 

Na afloop kreeg iedere loper een speciale herinneringsmedaille.  Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat op 10 januari 1936 de stichting Kalorama Wandeltocht werd opgericht.

 

De Kalorama Wandeltocht dankt zijn succes niet alleen aan de wandelaars, maar ook aan de inzet van de vrijwilligers, die voor een evenement van deze omvang onontbeerlijk zijn.

Voor inlichting en aanmelden van vrijwilligers;  www.kaloramawandeltocht.nl en info@kaloramawandeltocht.nl