8 mei 2011

Zweefvlieger landt in de Beekse polder

Een zweefvliegtuig is vanmiddag geland in een weiland aan de Alde Weteringseweg in Beek. De beide inzittenden waren die middag in Teuge opgestegen (De HD was deelnemer in de Teuge tweedaagse) en daarna naar zweefvliegveld Salland (bij Lemelerveld) gevlogen en wilden nu naar het zweefvliegveld in Malden. Maar door gebrek aan thermiek lukte dat niet meer en het tweetal besloot bij Beek te landen. En deze landing verliep succesvol. Later deze avond werden ze daar opgehaald. zie de foto’s.

DSC_2039zweefvlieger

 

 

Prachtig om te weten dat de vlieger deze website zo snel gevonden heeft. Hij meldde o.a

Misschien noemenswaardig dat we beiden vlieger zijn bij Vliegclub Hoogeveen. Het vliegtuig is eigendom van de vliegclub. Mijn vliegmaatje is commercieel piloot bij KLM van beroep. We deden mee met een wedstrijd vanaf vliegveld Teuge, maar zijn vanwege deze buitenlanding ver onderin het klassement geëindigd. De route was overigens: teuge, zweefvliegveld salland (bij lemelerveld), vliegveld malden en dan weer naar teuge, een afstand van ongeveer 175km.  Het zweefvliegtuig is een Duo Discus X, een zeer moderne, hoogwaardige prestatie tweezitter. Elke 1000m hoogte kan omgezet worden in 46km afstand (mits geen tegenwind en andere nadelige dalende luchtbewegingen). Het toestel weegt leeg ongeveer 400kg.