7 mei 2011

Brandweer rukt uit voor Barbecue Bisonbaai

De brandweer van Ubbergen moest zaterdagmiddag, na hun inzet bij de autobrand in Beek, gelijk weer door naar een melding van een buitenbrand op de Bisonbaai. Daar aangekomen bleek er geen brand te zijn maar hadden bezoekers van de baai een barbecue en kennelijk was de rook daarvan vanaf de dijk zichtbaar geweest en was de brandweer gewaarschuwd. Dit was al de derde keer in korte tijd, dat de brandweer naar de Bisonbaai moest na een brandmelding en dat er een barbecue bezig was. Omdat nog steeds code ROOD geldt is het verboden om in het buitengebied open vuur te hebben, dus mogen er ook geen barbecues ontstoken worden. Bij het teruggaan van de brandweer sprak de bevelvoerder onderweg nog een familie aan, die met BBQ in de hand, voornemens was om ook een barbecue op de baai te houden. Hier zagen ze toch maar van af. Later op de avond kreeg de Ubbergse brandweer opnieuw een melding van een brand op de Bisonbaai. Overigens stonden de geparkeerde voertuigen langs de Erlecomsedam bij de Bisonbaai eerder die middag zodanig, dat het bijna onmogelijk was voor de brandweer om er door te komen. Bij de melding bleken al veel bezoekers van de Baai te zijn vertrokken en was het rustiger. Veel mensen zetten hun auto daar in het parkeerverbod (kosten 60 Euro) terwijl ze ter plaatse in de wei van Reijnen kunnen parkeren voor 2 Euro. zie de foto’s.
DSC_1503BisonbaaiBBQ_copy