31 maart 2011

Nieuw DNA middel tegen vervuilers

De Regiopolitie Gelderland-Zuid heeft bekend gemaakt, dat ze een nieuw middel ter beschikking heeft gekregen om vervuilers te pakken. Omdat het afval van hennepteelt op veel plaatsen wordt angetroffen, maar ook veel ander afval in de Ooijpolder en dergelijke plaatsen wordt aangetroffen, wil men daar nu eindelijk paal en per aan gaan stellen. Ze hebben nu de beschikking gekregen over een DNS spray, waar men het afval mee kan besproeien, waardoor de kans groot is, dat de identiteit van de dader kan worden opgespoord. Dit geldt voor zowel de plastic zakken als de inhoud. De dader moet het wel in de handen hebben gehad. Medewerkers van de gemeente Ubbergen zijn al druk in de weer om het vuil te verzamelen, zodat morgen met het eerste onderzoek kan worden begonnen. zie de foto’s van afval in de Ooijpolder.

DSC_8021DNA_vuilnis_copy