17 december 2010

8 jaar cel voor scooterongeluk

Vandaag is de uitspraak geweest van het geruchtmakende scooterongeluk op de St. Canisiussingel in Nijmegen op 10 januari 2010. De rechter achtte bewezen dat de 20 jarige Beuningenaar de bestuurder is geweest van de scooter welke in botsing kwam met een overstekende voetganger, met fatale gevolgen. De Beuningenaar, die op de vlucht was voor de politie met zijn compaan achter op de scooter, werd op dat ogenblik overigens niet door de politie achtervolgd. Het fatale ongeluk heeft het afgelopen jaar veel commotie en publiciteit opgeleverd. zie de foto’s van na het ongeluk.

DSCF1289scooter

Bron: De Gelderlander

ARNHEM/NIJMEGEN – Een 20-jarige Beuningenaar is vrijdag door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot acht jaar cel voor het fatale scooterongeluk, dat de Arnhemmer Mario van de Geijn in januari van dit jaar het leven kostte.

Zie ook:

  • Verdachten scooterongeval blijven vastzitten
  • Rechtszaak tegen scooterrijder later
  • Excuus familie scooterrijder aan nabestaanden in brief aan De Gelderlander

Het ongeluk vond plaats in Nijmegen, toen de Beuningenaar samen met een 19-jarige Nijmegenaar op de vlucht was voor de politie na een mislukte overval op hotel Belvoir in Nijmegen.

De straf voor de Beuningenaar is een jaar hoger dan de officier van justitie twee weken geleden had geëist. Het tweetal werd vlakbij het hotel gezien door een politiepatrouille, waarop de twee levensgevaarlijk rijdend het hazenpad kozen.
In tegenstelling tot het openbaar ministerie, hebben de rechters gisteren een duidelijke keuze gemaakt tussen wie van de twee verdachten de scooter daadwerkelijk reed.

Uit getuigenverklaringen, onder meer van een medegevangene, is volgens de rechters onomstotelijk vast komen staat dat het de Beuningenaar was die reed. Bovendien vinden de rechters nog negen vantien andere feiten waarvan hij verdacht werd, zoals geweld tegen zijn ex-partner en het beledigen van agenten bewezen.

Ook staat volgens de rechters vast dat hij een personeelslid van de Radboud met de dood bedreigde.

De ander verdachte, de 20-jarige Nijmegenaar, kreeg gisteren veel minder straf dan de zes jaar die tegen hem werden geëist, nu de rechters bewezen vinden dat de ander reed.

Voor het voorbereiden van de overval kreeg hij 24 maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk.