18 november 2010

Militaire oefening eindigt in Beek

Afgelopen maandag 15 november zijn 72 militairen  van de C-Tijgercompagnie uit Arnhem in Vaals van start gegaan om de Airborneroute te lopen, welke vandaag bij het Airbornemonument op het Lt. J.Foleyplantsoen in Beek eindigde. Onderweg moesten de militairen diverse opdrachten uitvoeren. Deze meerdaagse oefening begon bij het Drielandenpunt in Vaals en was tevens bedoeld als eerbetoon aan het 1-508 Airborneregiment, dat in 1944 in Nederland geholpen heeft bij de Airborne actie (Operatie Market Garden) voor de bevrijding van Nederland. Daar ook ligt de verbintenis van deze Nederlandse compagnie met  de Amerikaanse compagnie. En er was speciaal, als afsluiting van de mars voor Beek gekozen, omdat daar het Airbornemounument staat. De toch was erg zwaar en dat was dan ook de reden, dat er een aantal uitvallers waren. Van de 72 militairen volbrachten 62 de tocht. Maar ook in Beek moest eerst nog een opdracht op papier worden volbracht, alvorens ze , na het maken van een foto, weer naar hun legerplaats werden terug gebracht. Bij het monument stond de mascotte van de C-Tijgercompagie, genaamd Karelkie, in volledig tenue en voorzien van al zijn onderscheidingen. Deze mascotte is in dienst sedert 13 december 1993. zie de foto’s

DSC_2167Tijgercompagnie