29 oktober 2010

Openingsactiviteiten BVC 12

Met het oplaten van groene en gele ballonnen nam de jeugd van voetbalverenining BVC 12 uit Beek vrijdagavond haar nieuwe kunstgras sportveld officieel in gebruik. Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Leidy van der Aalst, die vervolgens met het doorknippen van een lint ook het geheel vernieuwde clubhuis van BVC in gebruik nam. De velden van BVC zijn helemaal gerenoveerd (kosten 300.000 euro gemeenschapsgeld) en deze avond was het eigenlijk een drievoudig feestje namelijk voor de gerenoveerde velden, het kunstgrasveld en de kantine. zie de foto’s

DSC_0059_BVC

BVC wil geen leeg clubhuis meer (Door Geert Willem, De Gelderlander, 291010)


Het is vanavond feest bij BVC’12. De Beekse voetbal­club viert de opening van het nieuwe kunstgrasveld en het opgeknapte clubhuis. Het hele dorp is welkom.


B
VC ‘12 mag dan wel een kleine voetbalclub zijn, maar de vereniging heeft sinds kort wel één van de mooiste kantines in de regio. Die is ingericht door een professionele interieurstyliste. En de Beekse vere­niging heeft de beschikking over een trainingsveld van kunstgras. Zelf betaald. Voorzitter Dion Awater nodigt het dorp dan ook met trots uit om het openingsfeest vanavond in het ei­gen clubhuis mee te vieren. „We willen laten zien wat we kunnen. Daarom hebben we uitgepakt.” Het feest begint vanavond om half acht met de opening van het kunstgrasveld. Kinderen mogen er ballonnen loslaten en krijgen een tractatie. Met de komst van het kunstgras is er definitief een einde gekomen aan een de ellende met de velden. BVC was bekend als de kampioen afgelasten. Zelfs nadat de gemeen­te Ubbergen extra geld had uitge­trokken om de drie natuurgrasvel­den te voorzien van nieuwe draina­ge en irrigatie, bleef het water aan­vankelijk op de velden staan. Maar nu zijn die problemen opgelost. Zeker nu er ook kunstgras is geko­men waar pupillen en senioren het hele jaar door kunnen trainen. Awater: „Ik vond het vooral jam­mer dat het hier in de winter hele­maal stil lag. Er waren geen wed­strijden en geen trainingen. Som­mige elftallen gingen trainen in sporthallen in de buurt. Dat is jam­mer, zeker omdat je in de zomer ook al stil ligt.”

Eerst dacht het bestuur van de club aan een sporthal. Toen dat problemen opleverde met het be­stemmingsplan kregen ze uiteinde­lijk wel toestemming van de ge­meente Ubbergen om het kunst­gras aan te leggen. Na afloop van wedstrijden en trainingen kunnen de voetballers ook nog een derde helft beleven in een fraaie omge­ving. BVC heeft een hypotheek af­gesloten zodat het clubhuis extra mooi en extra gezellig ingericht kon worden. De Beekse styliste An­net de Bont van My Moodz zorgde voor een interieur in afgewogen zwart en groen. In de scheidings­wand, die de kantine doormidden deelt, is zelfs een haard inge­bouwd.

Een nieuwe bar en strakke krukken zouden in geen enkel de­sign café in Nijmegen misstaan.

En welke voetbalclub heeft een lan­ge leestafel in de kantine? Op een megagroot televisiescherm kun­nen bezoekers via Eredivisie Live ook nog het betaald voetbal vol­gen.

Wie wil er dan nog naar huis? Het clubhuis heeft geen spartaan­se inrichting meer, waar je niks ka­pot kunt maken, maar ademt een vriendelijke, bijna vrouwelijke sfeer uit. En dat is precies wat de voorzitter wil: meer meisjes en vrouwen naar de club lokken. „ Je ziet bij ons veel vrouwen, ook als vrijwilliger. Die voelen zich thuis.

Dat maakt het ook veel gezelliger.” BVC heeft achttien elftallen waar­van er vier uit dames en meisjes bestaan. „Maar dat aantal mag van mij doorgroeien”, aldus voorzitter Awater. „ Je moet je als club onder­scheiden. Ik zou graag een goed meisjesteam samenstellen dat mee kan doen bij de jongens. Daar wor­den ze beter van. Het is fijn dat we nu sinds kort een manege als buur­man hebben. Meisjes vinden het nu eenmaal prachtig om paard te rijden en misschien willen sommi­gen dat wel combineren. Eerst op het paard en dan ook nog gaan voetballen. Prachtig toch?”