11 oktober 2010

Krakers vertrokken van terrein de Beijer

De krakers, welke enige tijd geleden bezit hadden genomen van het terrein van de fa. de Beijer op het Biesterveld in Millingen aan de Rijn  zijn zaterdag rond vijf uur onverwachts vertrokken. Omdat ze het pand niet in konden door de slechte staat en kamperen in tenten ook niet ideaal was, hebben ze hun spulletjes ingepakt.  Ze hadden met caravans en woonwagens een kamp willen maken, maar door de barricade kon dat geen doorgang vinden. Ze hebben het netjes achter gelaten en zouden naar Bemmel gaan om daar bij het gemeente huis te gaan staan. Volgens eigen zeggen had de burgemeester daar hun nog altijd een plaats beloofd om te gaan staan maar komt dit niet na.

Bron: De Gelderlander

KEKERDOM – De krakerskolonie die een kleine drie weken geleden neerstreek op een natuurterrein tussen Leuth en Kekerdom, is weg.

Zie ook:

  • De Beijer wil krakers snel van het terrein

Zaterdag pakte de groep zijn biezen, blijkt nu. Volgens een woordvoerder van de groep besloten de krakers te vertrekken, omdat grondeigenaar De Beijer, ontgrondingsmaatschappij te Kekerdom, dreigde met een kort geding. “Dat had de krakersgroep verloren”, aldus de woordvoerder.