3 oktober 2010

Kermis in Leuth

Deze zondag stond Leuth weer bol van de kermisactiviteiten. De kermisattracties op het terrein van de Vriendenkring waren geopend en omstreeks 15.00 uur ging daar de lange optocht van start, waarmee een groot gedeelte van het dorp werd aangedaan. Allereerst werd de a.s. koning Paul Jans en zijn gemalin Wilma van huis gehaald, gevolgd door keizer Peter Menting en zijn keizerin. Daarna werden aan de Hengemunde het huidige koningspaar Leo en zijn koningin Renate, alsmede de jeugdkoning Milo van huis gehaald. Op het Kerkplein werd vervolgens voor dit hele gezelschap, aangevuld met (waarnemend) pastoor Jan van Mil en het kerkbestuur, plus burgemeester Paul Wilbers en wethouder Ria Barber, gevendeld. Teruggekomen in de Vriendenkring werd daarna koning Paul, samen met zijn gemalin, koningin Wilma, alsmede jeugdkoning Milo, geïnstalleerd. De Duitse zustervereniging uit Schottheide was deze middag ook aanwezig . zie de foto’s
DSCF3377