16 augustus 2010

Bewoners t Hofke maken rondrit.

De bewoners van verzorgingshuis ’t Höfke in Beek maakten vandaag een rondrit door de mooie Ooijpolder met de zonnetrein van Stichting Van Steen en Natuur. Het jaarlijkse uitje wordt altijd bijzonder gewaardeerd. Tijdens de rit kregen de passagiers uitleg over het ontstaan van de polder, de kleiwinning en baksteenindustrie uit voorbije jaren en konden genieten van de mooie plekjes, die voor hen vaak niet bereikbaar zijn, doordat velen niet meer zo mobiel zijn. Dankzij een donatie van de Rabobank Rijk van Nijmegen aan de stichting kon de prijs voor de bewoners laag blijven en daardoor voor meerderen betaalbaar. De direkteur van de vestiging Ubbergen van de Rabobank, de heer Wim Warmerdam, kwam de deelnemers persoonlijk uitzwaaien en wenste hen een mooie rit toe. zie de foto’s

DSCF0525zonnetreintje_copy