23 juni 2010

Kinderen bieden petitie aan in Beek

De kinderen uit de Smorenhoek in Beek hebben woensdagmiddag een petitie aangeboden aan burgemeester  Paul Wilbers in het gemeentehuis van Ubbergen. De kinderen en hun ouders maken zich grote zorgen over de veiligheid op de nieuwe Rijksstraatweg in Beek, omdat er o.a. veel te hard gereden wordt op deze 30 km weg. Ook hebben ze problemen met de wijze waarop de parkeerplaatsen voor auto’s zijn aangelegd. De veel te snelle automobilisten, gecombineerd met de gevaarlijke parkeerplekken, waardoor voetgangers gedwongen worden op de rijbaan te gaan lopen, veroorzaken gevaarlijke situaties in hun wijk. Ze willen o.a. dat het duidelijk wordt aangegeven, dat men hier maar 30 km per uur mag. door een grote 30 op het wegdek (dat is toevallig de afgelopen week net gebeurd) en eventueel een spandoek boven de weg, waarop de weggebruikers gewezen worden op de  veranderde verkeerssituatie.  En natuurlijk meer politiecontrole. De burgemeester beloofde de problemen met de verantwoordelijke wethouder te bekijken. zie de foto’s.

DSCF1597petitie