23 mei 2010

Peter Menting nieuwe keizer Vriendenkring Leuth

Na een “spannende strijd” tussen de twee keizerskandidaten Peter Menting en Henri Lemmens tijdens het driejaarlijkse Keizerschieten in Leuth, schoot Peter Menting met het 204e schot de vogel naar beneden. Hij mag zich daarom de komende drie jaar keizer noemen van schutterij De Vriendenkring in Leuth. Het Keizerschieten vond plaats op het terrein bij het schuttersgebouw van de Vriendenkring, waar eerst om de prijzen werd geschoten. Alle oud-koningen en één oud-koningin waren al om 12.00 uur bij elkaar gekomen in de Vriendenkring voor een gezellig samenzijn en een gezamenlijke lunch. Tijdens het Keizerschieten werd Geert Menting geïnstalleerd als nieuw erelid van de vereniging. De overige prijzen bij het Keizerschieten gingen naar Gert-Jan Gerritzen (1e prijs) Gayco Hendriks (2e) en Geert Menting. (3e) Bij de jeugd werd de kop er afgeschoten door Milo, Jorrit schoot de rechtervleugel, Renee de linkervleugel en Bo had het koningschot.. Links Geert en rechts Peter Menting. zie de foto’s 

DSCF0752erelid_Geert_Menting DSCF0950Peter_Menting