14 maart 2010

Poldermars in Ooij

Zondag stond het dorp Ooij weer helemaal in het teken van de Poldermars van de Roodborstjes. Maar liefst 942 wandelaars ( met waarschijnlijk de 3 jarige Rowan Bekkink als jongste loper) hadden zich voor deze mars ingeschreven. De weers- omstandigheden waren niet slecht en dat was waarschijnlijk ook de reden, dat er dit jaar ruim 300 wandelaars meer naar het dorpshuis De Sprong waren gekomen om van daaruit te starten voor de 5, de 10, de 15, de 20 of de 30 km door de mooie Ooijpolder. Het dorp stond voor een groot deel vol geparkeerd en de auto’s stonden tot aan de St. Hubertusweg. Maar voor de organisatie was het prima zo, deze stijgende lijn, omdat het de laatste jaren, mede door het slechte weer op die dag, behoorlijk was tegen gevallen. Ooit liepen er 2000 wandelaars mee bij deze mars. zie de foto’s