15 januari 2010

Ambulance kijkstage Duitsland/Nederland

Op 14-01 heeft Florian Gendritzki uit Kleve een avonddienst meegedraaid met Arthur Verriet bij de ambulancedienst RAV-Gelderland-Zuid post Nijmegen. Florian is ambulanceverpleegkundige bij de ambulance dienst Kreis-Kleve. Deze kijkstage geeft ambulancemedewerkers de kans om bij elkaar ‘in de keuken’ te kijken en zo ook de verschillende werkwijze te ervaren die er zijn tussen de diensten in Duitsland en Nederland. Florian heeft de kijkstage als zeer leerzaam ervaren en een goed beeld gekregen van de werkwijze van ambulanceteams in Nederland. Uiteraard zijn wij als Nederlandse ambulance medewerkers nieuwsgierig naar de Duitse werkwijze. Florian heeft de Nijmeegse collega’s uitgenodigd om ook bij de dienst in Kleve mee te draaien, wat ze uiteraard ook zullen doen. Deze Euregionale kijkstages zijn uiteindelijk bedoeld om elkaars werkwijze te ervaren en waar mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, b.v. bij een hulpverlening in ons grensgebied.