7 januari 2010

Fruitproject basisscholen gemeente Ubbergen

Start project SchoolGruiten op alle basisscholen in de Gemeente Ubbergen.
Op 7 januari is de overeenkomst voor het project SchoolGruiten (fruitproject) officieel ondertekend door de directeuren van de basisscholen in de gemeente Ubbergen, Wethouder Leidy van der Aalst en Beppie Daamen van fruitbedrijf de Arem. De gemeente Ubbergen is samen met de GGD initiatiefnemer van het project. De komende vier maanden zullen de kinderen 1 x per week samen fruit of groente eten. Daarmee wordt gezonder eten gestimuleerd, want de meeste kinderen halen de norm van 150 gram groente en twee stuks fruit per dag niet. In de praktijk is gebleken dat SchoolGruiten een leuke manier is om gezonder te leren eten want : zien eten, doet eten! Om de ondertekenaars te stimuleren om zelf meer fruit te eten kregen ze allemaal een kistje met lekkere appels. zie de foto’s.