26 december 2009

Krakers weg uit Millingen

Om verdere juridische procedures te voorkomen hebben de krakers van de voormalige Millingse supermarkt in het centrum van Millingen aan de Rijn, eieren voor hun geld gekozen. Dinsdag in alle vroegte zijn zij vertrokken uit het gekraakte pand. Woensdag werd in opdracht van de eigenaar, onder het toeziend oog van een deurwaarder, de door de krakers verzamelde inboedel uit het pand verwijderd. In hoeverre de ontstane schade nog verhaald kan worden op de krakers is nog niet duidelijk.
Foto’s: Peter Hendriks.


Bron: De Gelderlander

Buren van kraakpand zijn blij met vertrek

MILLINGEN – De krakers in de voor­malige supermarkt aan de Heer­baan zijn tot opluchting van de bu­ren vorige week vrijwillig vertrok­ken. „Vooral in de eerste vier, vijf weken hebben we veel klachten ge­kregen van onze gasten”, zegt Adri Hendriks van Hotel Millings Cen­trum, dat pal tegenover het kraak­pand ligt. „ Ze waren ’s nachts om drie uur aan het zagen en het tim­meren, soms stond de muziek erg hard. Maar net als andere buren hebben we telkens meteen de poli­tie gebeld, als er iets aan de hand was. Dat heeft er toe geleid dat het de laatste weken wel weer mee­viel.”
De krakers vertrokken vorige week toen de eigenaar, Ommer Automa­ten in Zwolle, een juridische proce­dure was gestart. Meteen de dag er­na werd het complete pand leegge­haald. De inboedel verdween in drie containers, inclusief wc-pot­ten en andere inrichtingsartikelen die het pand interessant en leef­baar maakten voor de krakers. Het pand is inmiddels ook dichtgespij­kerd. Hendriks: „Het ziet er nog steeds niet zo mooi uit, maar ik ben toch blij.”