25 december 2009

Herdertjesmis in Ooij

Donderdagmiddag vond in de St. Hubertuskerk te Ooij de "Herdertjesmis" plaats, waarin werd voorgegaan door pastoor Theo Dohmen en diaken Henk Nieuwenhuis. Laatsgenoemde had gedurende 4 weken wekelijks geoefend met ruim 30 kinderen ( waarvan 20 a.s. Communicantjes en de rest van het vroegere kinderkoor) om te zingen tijdens deze viering. Het koor werd op het orgel begeleid door Monique Schel. Deze kinderen speelden ook in het kerstspel als Jozef en Maria, Koningen en herders en een hele schare engeltjes. Zij waren aangekleed door enkele moeders onder leiding van Rose Marie Siroen.  Tevens werden door pastoor Dohmen de schelpjes uitgedeeld aan de ouders en kinderen, die de laatste 2 jaar door Henk Nieuwenhuis waren gedoopt.Het geheel zorgde voor een prachtige herdertjesmis. zie de foto’s.