24 december 2009

Automobilist verongelukt in Lent

Rond middernacht werd de Ubbergse brandweer gewaarschuwd voor een inzet i.v.m. een drenkeling aan de Prins Mauritssingel in Lent. Ter plaatse was de brandweer van Lent, samen met de mensen van de ambulance, de traumaheli en de politie reeds actief. Omdat de bestuurder van de auto inmiddels was overleden en inzet voor een drenkeling niet meer nodig was, werd de brandweer van Ubbergen onderweg al teruggeroepen. Hun inzet bleek niet meer nodig. Ter plaatse bleek een automobilist van de weg geraakt te zijn en in de bouwput van de nieuw aangelegde tunnel onder de Prins Mauritssingel te zijn terecht gekomen. Hij was uit de auto geslingerd en in het ijs van de bouwput terecht gekomen, waar hij waarschijnlijk onmiddelijk is overleden. Het slachtoffer bleek een 35 jarige man uit Arnhem te zijn. zie de foto’s


Automobilist overlijdt na ongeval
Lent , 24-12-2009 • Woensdagavond vlak voor 00.00 uur is een 35-jarig man uit Arnhem omgekomen bij een verkeersongeval op de A325.
De bestuurder reed over de Prins Mauritssingel richting Arnhem toen hij bij de wegwerkzaamheden ter hoogte van het kantoor van Scholten Awater, vlak na station Nijmegen Lent, van de weg raakte. De auto sloeg over de kop en belandde in een bouwput gevuld met water en ijs.
Een tegenligger die het zag gebeuren, draaide zijn auto over de middenberm, blokkeerde met zijn auto de weg en wilde de man gaan helpen. Intussen werd de politie gealarmeerd. Agenten gingen snel ter plaatse en renden naar het slachtoffer. Zij bevrijdden hem uit zijn auto en begonnen te reanimeren. Toen de ambulancedienst ter plaatse was, is in overleg met hen de reanimatie gestaakt. Het slachtoffer was overleden.

Agenten spraken met getuigen om de toedracht van het ongeval te kunnen vaststellen. Niemand had echter gezien waardoor de bestuurder van de weg raakte. De man die de weg blokkeerde had geen kentekenplaat op zijn auto en leek meer te weten. Hij, een 22-jarige inwoner van Tiel, werd aangehouden en voor een verklaring meegenomen naar het politiebureau. Ook hij had echter alleen gezien dat de auto over de kop sloeg, niet hoe dat kwam. Zijn kentekenplaat was hij vermoedelijk verloren toen hij over de middenberm draaide. Na zijn verklaring kon hij het politiebureau weer verlaten.

De A325 werd enige tijd afgesloten voor het technisch onderzoek van de Verkeersongevallenanalysedienst. Zij proberen het ongeval te reconstrueren en de toedracht vast te stellen.

De politie van Gelderland-Midden heeft ’s nachts de familie geïnformeerd over het overlijden. (Bron: Politie Gelderland-Zuid)