23 november 2009

Team Bud Cycling Team naar Alpe d’Hues.

Het Bud Cycling Team uit Leuth, bestaande uit Geert, Jac, Lowie, Jorrit, Leonie en Edith, willen in 2010 als team mee gaan fietsen voor de Stichting Alpe d’Hues. Intussen bereiden ze zich daar al voor maar daarbij zijn ze ook op zoek naar sponsors, die hen voor dit goede doel, het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) willen gaan steunen. De tocht/ de klim zal op 3 juni 2010 gehouden worden. Het team wordt alvast een hart onder de riem gestoken en heel veel succes gewenst bij de voorbereidingen. zie de foto’s

“Alleen een dwaas blaast tegen de wind in,

maar met zijn allen veranderen we zijn richting”.

Op 3 juni 2010 zullen 2010 deelnemers, bestaande uit 250 individuele renners en 250 estafetteteams, tijdens het jaarlijkse fietsevenement ‘Alpe d’HuZes’ de vermaarde Alpenreus Alpe d`Huez 6 keer op één dag beklimmen. Gezamenlijk zal ook 2010 weer worden getracht een zo hoog mogelijk sponsorbedrag bij elkaar te fietsen (blazen) voor KWF Kankerbestrijding. Eén van de deelnemende estafetteteams is het ‘Bud Cycling Team (BCT)’.

Stichting Bud Cycling Team (BCT)

Geert (Bud) Mulder wilde – nadat hij zijn ziekte zou overwinnen – de Alpe d’Huez beklimmen, net als zijn grote voorbeeld Lance Armstrong. Helaas heeft Bud zijn gevecht tegen kanker niet gewonnen. Dat was voor zijn vrienden de reden om zijn droom alsnog te realiseren. Het weekend van 9 t/m 12 mei 2008 zijn zodoende 70 mensen (familie, vrienden en collegae) naar de ‘Nederlandse berg’ in Frankrijk afgereisd en hebben 25 personen per fiets en 5 personen te voet de Alpe d’Huez beklommen. Het weekend heeft alle deelnemers en supporters veel positieve energie gegeven voor de toekomst. Met het initiatief is een mooi bedrag bij elkaar gefietst voor Kika.

Initiatief om mee te doen met de Alpe d’HuZes.

Teamcaptain Leonie Mulder, kwam met het voorstel om BCT in te schrijven voor de Alpe d’HuZes en op deze sportieve wijze KWF te steunen. Hier werd enthousiast op gereageerd, zodat er een team ontstond bestaande uit Leonie Mulder, Jorrit van Eck, Lowie van Eck, Edith van Etteger, Geert Keukens en Jac van de Laak. Zij gaan als team op 3 juni 2010 opnieuw samen de uitdaging aan om deze berg zo vaak mogelijk te beklimmen en op deze manier een flink sponsorbedrag bij elkaar te fietsen.

 

Sponsoring

Voor Alpe d’HuZes is leven met kanker van essentieel belang. U vindt dit terug in de missie:

Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker!

De stichting werkt voor een uniek Revalidatieprogramma A-CaRe nauw samen met o.a. KWF Kankerbestrijding, VU Medisch Centrum, het AMC, het Nederlands Kanker Instituut en het Telematica Instituut. De ‘Alpe d’HuZes’ realiseert dit programma voor kankerpatiënten en draagt er zorg voor dat revalidatie onderdeel wordt van de basis zorgverzekering. Zij doen dit, omdat er voor kankerpatiënten op dit moment geen fatsoenlijk revalidatieprogramma is, zoals dat er bijvoorbeeld wel is voor hartpatiënten. Revalidatie en kwaliteit van leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alpe d’HuZes heeft mede door de opbrengsten uit het evenement in 2009 aan de Vrije Universiteit een Leerstoel Leven met kanker gevestigd. Daar waar het Revalidatieprogramma zich vooral richt op de fysieke aspecten van leven met kanker, zal deze leerstoel zich in het bijzonder richten op de psychische en sociale aspecten. Daarmee wordt het hele spectrum van Leven met kanker afgedekt. Ook in 2009 zijn onderzoeken naar ‘Kanker en voeding’ en ‘Sneldiagnose’ gedefinieerd waarvoor momenteel de onderzoekvoorstellen worden uitgewerkt.

Organisatiekosten

Stichting Alpe d’HuZes voert een nadrukkelijk en strikt Anti-Strijkstok­beleid. Het ingezamelde geld gaat voor 100% naar kankeronderzoek. De Stichting Alpe d’HuZes maakt geen kosten, betaalt geen eigen medewerkers en betaalt niet voor diensten. Zodoende is er sprake van een echte ‘Non-Cost’ organisatie! En zo hoort het!

 

 

 

Kunnen wij ook op u rekenen?

Door de inschrijving aan dit prachtige evenement in 2010 is (ook) het BCT-team een minimale (sponsor)bijdrage verschuldigd. Hierbij vragen wij u dan ook om de deelname van het BCT-team financieel te steunen door middel van een sponsorbijdrage. Bij voldoende financiële steun van sponsoren kan het BCT-team op 3 juni 2010 weer op de fietsen zitten, in gedachten een bagagedrager monteren en met een dierbare achterop omhoog fietsen. Pijn wordt bijzaak, vermoeidheid wordt niet herkend, maar de herinneringen aan onze dierbaren worden sterker en de hoop op overleven eveneens. Wees ruimhartig, wees brutaal, wijk af van wat gebruikelijk is en sponsor ons initiatief!

 

Als ‘tegenprestatie’ voor uw sponsoring zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt uw bedrijf zichtbaar maken met behulp van onder andere landelijke verspreide flyers, op de route aanwezige banners, te houden presentaties, evenementgerelateerde websites en/of kleding. Voor grotere sponsoren zijn er uitgebreide PR-mogelijkheden beschikbaar. Als u geïnteresseerd bent, kunt u een e-mail sturen naar info@budcyclingteam.nl voor nadere informatie.

Alle nieuwsfeiten over Alpe d’HuZes en het BCT-team kunt u volgen op de website www.budcyclingteam.nl.

Wij geven niet op in het werven van sponsorgelden voor Alpe d’HuZes. Geeft u niet op met het doen van een donatie? Mogen wij op u rekenen?

Met vriendelijke groet,

Team BCT