26 oktober 2009

Plastic inzameling Ubbergen uitgebreid

De inwoners van de dorpen in de gemeente Ubbergen hoeven in het nieuwe jaar hun plastic afval niet meer vier weken lang op te sparen. Vanaf 1 januari komt het bedrijf Dusseldorp iedere twee weken op vrijdag langs de deur om de doorzichtige zakken met plastic afval in te zamelen.

Op die dag zetten de inwoners normaal gesproken ook al hun groene container voor het groente-, fruit- en tuinafval aan de straat, zodat het gemakkelijk te onthouden is.De tweewekelijkse inzameling is afgekeken van enkele andere gemeenten in de regio. Onder meer Wijchen besloot om extra rondes in te plannen in de zomer, omdat ook het kunststof afval na vier dagen behoorlijk begon te stinken. (Bron: De Gelderlander)De tweewekelijkse inzameling is afgekeken van enkele andere gemeenten in de regio. Onder meer Wijchen besloot om extra rondes in te plannen in de zomer, omdat ook het kunststof afval na vier dagen behoorlijk begon te stinken.

Overigens krijgt Dusseldorp een inzamelcontract voor slechts een jaar. Vanaf 2011 gaan alle gemeenten, die zijn aangesloten bij afvalwerking MARN in Weurt, de inzameling gezamenlijk aanbesteden. Eén inzamelaar zal vanaf dan al het afval bij de gemeenten gaan ophalen, niet alleen kunststof maar ook het rest- en het gft-afval.

De hoeveelheid kunststof die in 2009 in Ubbergen opgehaald zal worden, valt hoger uit dan gepland: 81 in plaats van 61 ton. Dat is ongeveer 20 kilo per adres. De hoeveelheid restafval zal met ongeveer hetzelfde gewicht afnemen.
Bron: De Gelderlander.