16 augustus 2009

Euregio Petanque toernooi 2009

Het Euregio Pétanque Toernooi werd op zondag 16 augustus in Beek-Ubbergen gespeeld. De Pétanque Vereniging Beek ontving 24 teams uit Nederland en Duitsland. In totaal 72 spelers, uit Kleve, Goch, Geldern, Xanten, Ooij, Leuth, Wijchen, Nijmegen en Beek. Er waren 27 Duitse spelers, de overige spelers Nederlands. Er werden drie voorronden gespeeld. De beste teams gingen naar de halve finale. De afvallers speelden een troostronde, die werd gewonnen door het team van Alie Kuster, Geert Kuster, en Käthe Merkus uit Beek-Ubbergen. De derde prijs werd gewonnen door het team van Willy Seegers, Riekie Seegers en Wim Langens uit Leuth. De finale werd gespeeld tussen Jörg Warme, Renate Janssen en Jürgen Janssen van Niersbouler Goch tegen Jan Tissen, Theo van Dreumel en Henk Ebben van de Pétanque Vereniging Beek. Het ging langzaam gelijk op, met spel van hoog niveau. Bij de stand 2-5 voor Beek draaide de wedstrijd: vooral Renate plaatste veel punten, onder applaus van het toegestroomde publiek. Niersbouler won het toernooi met 13-5. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Leidy van der Aalst. De publieke belangstelling was goed, mede door het mooie weer. Het gemeentelijke speelterrein was feestelijk aangekleed. Het toernooi is mogelijk gemaakt door de bijdragen van Euregio-Rijn Waal, Oosterpoort en de inzet van vele vrijwilligers. zie de foto’s