9 juli 2009

Swingende Vierdaagseagent stopt ermee

Max Walg, de swingende Vierdaagseagent, die o.a. op de vrijdag van de Vierdaagse het verkeer staat te regelen op de kruising van de St. Annastraat en de Groenestraat in Nijmegen, stopt er mee. Hij gaat met pre-pensioen en dan zit het politiewerk er op. Zo ook zijn "optreden" tijdens de intocht. Zijn opvolger wordt Johan Gommers, die het overigens de laatste jaren, nadat de eerste "swingende agent" Geert Theloosen, i.v.m. zijn aanstelling in een andere functie in het politiekorps, al was gestopt. Op bijgaande foto staat Max in 2003.


Zie Bron: de Gelderlander

NIJMEGEN – Politieagent Max Walg (59), die sinds 1996 in Nijmegen op ludieke wijze het verkeer op de kruising St. Annastraat/Groenestraat regelt tijdens de Vierdaagsevrijdag, stopt na dit jaar. Hij gaat met prepensioen. Talloze lopers en toeschouwers kennen de swingende agent op een grote ton met witte helm en handschoenen.

"Het is een feestje, maar het regelen van het verkeer staat op de eerste plaats. Ik stuur nog ruim twaalf agenten aan op de kruising ", aldus Walg die altijd met volle teugen van de Vierdaagsevrijdag heeft genoten.

Na dit jaar neemt collega Johan Gommers het over. Hij draaide de laatste drie jaar al met Walg mee.