6 juli 2009

Hotel Restaurant Manna geopend.

Na een lange verbouwing van het pand, waar eerst een kerk in gehuisvest was, is SuiteHotel-Restaurant Manna van Sander Hendrix en Aïda Papilaja op zondag 5 juli geopend. Het Hotel herbergt 6 smaakvol ingerichte suites is is geheel naar de hedendaagse tijd ingericht. Zondagmiddag vond om 13.00 uur de officiële opening plaats. Vooraf mocht het gebouw, dat ligt aan de Oranjesingel te Nijmegen, door de pers bekeken worden en dat was de moeite waard. zie de foto’sOver MANNA:

MANNA: Bijzondere locatie vol dynamiek
MANNA is gevestigd in volledig gerenoveerd pand dat dateert van 1892. In de eerste decennia deed het dienst als notariswoning en woonde er een groot gezin. De laatste veertig jaar stond het pand bekend als de ‘Kerk der Nazarener’, een van origine Amerikaanse christelijke geloofsgenootschap. Enkele karakteristieke kenmerken uit die tijd zijn nog bewaard gebleven.

Het interieur van MANNA is ontworpen door conceptstore Lusco Fusco Design van interior designer en kunstenaar Erik de Bruijn. Met name de suites zijn schitterend ingericht met veel aandacht en ruimte voor het gedeelte waar men kan douchen en badderen.
De suites zijn voorzien van veel comfort en dat is terug te zien in de meubilering, stoffering, bedlinnen en amanities.

Keuken
In de gedeeltelijk open keuken zwaait chefkok Arthur Ross de scepter. Ross was tot voor kort eigenaar en chef in restaurant ’t Ambacht in Driel, één van de meest bekende restaurants in Gelderland. Ross kookt ‘global’. Op de kaart 14 ‘wereldgerechten’ en 6 ‘culinaire voltreffers’. Alles geportioneerd als tussengerecht.

Private dining
Het restaurant biedt plaats aan 85 gasten. Gasten die prijs stellen op privacy kunnen een private dining room reserveren.

Ambassadors
MANNA kent twintig participanten, de Ambassadors. Deze Ambassadors hebben een investering gedaan in dit horecabedrijf en krijgen daar exclusieve privileges voor terug. Zo heeft men een eigen wijnlocker, kan men te allen tijde de Ambassadorsroom reserveren en voor een gelimiteerd bedrag per jaar gebruik maken van het restaurant, de bar en de suites. Eens per jaar is MANNA gesloten voor publiek: met Thanksgiving Day (4e donderdag in november) worden alle Ambassadors in het zonnetje gezet.

De eigenaren: Sander Hendrix en Aïda Papilaja
Als paar zijn zij voor het horecavak in de wieg gelegd: Sander en Aïda hebben elkaar uiteraard ook leren kennen op hun werk. Beiden hebben in een reeks mooie horecabedrijven gewerkt; zoals bij Wijnfort Lent, restaurant De Fusie, restaurant ’t Ambacht in Driel en Landgoed Avegoor in Ellecom. Nu gaat hun droom in vervulling: een tophorecazaak in Nijmegen. Daarbij schrijven zij SERVICE altijd met hoofdletters. Warmte en aandacht voor elke gast, dat is wat Sander en Aida zullen bieden.